Pizza salame e peperoncino

pizza salame e peperoncinoPreparazione:
Laat de mozzarella grondig uitlekken voor gebruik om te voorkomen dat de pizza klef wordt. Laat tomaten uitlekken in een vergiet. Verse tomaten hebben een beetje hulp nodig. Doe de plakjes tomaat en de plakjes mozzarella in een vergiet en druk er voorzichtig met je vuist op zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt. Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is, il cornicione. Zet de grill aan. Leg de hele peperoncino of de repen paprika (met het vel naar boven) 5 tot 10 minuten boven in de oven onder de grill. Het vel moet een beetje zwart blakeren.

Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is, il cornicione. Verdeel de tomaten en de mozzarella gelijkmatig over de helft van het deeg maar laat de rand ongeveer 2 cm vrij. Leg de peperoncino of de groene paprika en de ui en salami erop. Bestrooi de pizza naar smaak met kaas en besprenkel hem met olijfolie. Leg de plakjes mozzarella of fiordilatte in het midden van de pizza. Bak hem in het midden van de oven op een temperatuur van 275 graden gedurende 10 tot 12 minuten. Of bak de pizza slechts in 4 a 5 minuten in de pizzaoven!

Ingredienti:

  • 800 gram tomaten van de volgende soorten
  • gehalveerde cherrytomaatjes
  • San Marzano-tomaten of soortgelijke gepelde en in plakken van ½ cm gesneden tomaten
  • Uitgelekte en met de hand fijngeknepen en uitgelekte tomaten uit blik
  • Salami naar keuze
  • 300 gram peperoncino dolce en/of repen van een groene paprika
  • geraspte kaas naar keuze
  • 4 eetlepels olijfolie extravergine
  • uien
  • 200 gram in plakjes gesneden mozzarella di bufala (de originele van buffelmelk) of fiordilatte (mozzarella gemaakt van koemelk)
  • 4 deegbollen