Verschillende recepten en preparazione bereidingswijze van pizza’s met vis. Heb jij zelf ook een heerlijke pizza gemaakt die je met ons wilt delen? Stuur dan je recept inclusief foto’s naar ons toe!
Pizza alla Pescatora, recept uit het kookboek De Zilveren Lepel.
Recept voor 4 personen uit ‘de bijbel van de authentieke Italiaanse keuken’ de Zilveren Lepel van Dishoeck.
‘Als één gerecht tegelijkertijd voedsel, een ritueel en een symbool is, dan is dat wel de pizza. Als voedsel kan nauwelijks iets completer zijn; als symbool is niets duidelijker en als ritueel is niets zo plezierig’
Preparazione:
Pizza van de vissersvrouw.
Kook de
Pizza Gamberoni Fuoco e Fiamme
Preparazione:
Maak de pizzabodem volgens recept en besmeer deze met de tomatensaus. Bak de gamba’s alvorens even licht aan met wat olijfolie, het gehaktje knoflookteentje en de halve gesnipperde peper! beleg de bodem met plakjes tomaat en daarna de licht gebakken gamba’s. Snijd de overige halve peper in dunne plakjes en verspreid deze over de pizza. Lek de mozzarella … Lees meer
Pizza Romana
Preparazione:
Laat de tomaten goed uitlekken in een vergiet. Plet de cherrytomaatjes en de plakken tomaat met je vuist zodat het vocht eruit loopt. Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is. Verdeel vervolgens de tomaten over het deeg. Leg de plakjes knoflook & ansjovis erop en strooi de oregano eroverheen. Besprenkel de pizza … Lees meer
Pizza con gamberi
Preparazione:
Laat de tomaten grondig uitlekken voor gebruik om te voorkomen dat de pizza klef wordt. Laat tomaten uitlekken in een vergiet. Verse tomaten hebben een beetje hulp nodig. Doe de plakjes tomaat en de blokjes mozzarella in een vergiet en druk er voorzichtig met uw vuist op zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt. Rol het deeg uit tot een … Lees meer
Pizza Napoletana
Preparazione:
Rol het deeg uit tot een cirkel en laat de rand iets dikker en besprenkel met olijfolie. Plet de tomaten met een vork en laat ze goed uitlekken. Verdeel de tomaten over de bodem en verdeel de mozzarella er overheen. Leg als laatste de ansjovisfilets op de pizza en voeg zout, peper, oregano en olijfolie naar smaak toe. Bak … Lees meer