Pizza prosciutto cotto e funghi

pizza prosciutto cotto e funghiPreparazione:
Laat de mozzarella van buffelmelk voor gebruik altijd goed uitlekken om te voorkomen dat de pizza klef wordt. Doe de plakjes mozzarella in een vergiet en druk er voorzichtig met uw vuist op zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt. Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is, il cornicione. Verdeel de mozzarella of fiordilatte gelijkmatig over het deeg, daar laat de rand (ongeveer 2 cm) vrij. Beleg de pizza naar smaak met ham en champignons besprenkel hem met olijfolie en bak hem in het midden van de oven op een temperatuur van 275 graden gedurende 6 a 8 minuten. Of bak de pizza slechts in 4 a 5 minuten in de pizzaoven!

Ingredienti:

  • 400 gram in plakjes gesneden mozzarella di bufala (de originele van buffelmelk) of fiordilatte (mozzarella gemaakt van koemelk)
  • 4 eetlepels olijfolie extravergine
  • 4 deegbollen
  • gekookte ham (of gedroogde)
  • champignons