Pizza Romana

pizza marinaraPreparazione:
Laat de tomaten goed uitlekken in een vergiet. Plet de cherrytomaatjes en de plakken tomaat met je vuist zodat het vocht eruit loopt. Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is. Verdeel vervolgens de tomaten over het deeg. Leg de plakjes knoflook & ansjovis erop en strooi de oregano eroverheen. Besprenkel de pizza met olijfolie en strooi er zout overheen. Bak de pizza in de oven op 275 graden in ongeveer 12 minuten krokant. Of bak de pizza slechts in 4 a 5 minuten in de pizzaoven!

Ingredienti:

 

    • 100 gram gehalveerde cherrytomaatjes en tomaten in plakken
    • 1 blik gepelde tomaten (fijngeknepen en uitgelekt)
    • Ansjovisfilet, sott’olio 16 filetti
    • 4 teentjes knoflook in plakjes
    • 8 theelepels oregano
    • zout
    • olijfolie
    • 1 deegbol (zie basisrecept)

Buon appetito!!