Zoet, Venetiaanse Pizza

mmmmmmmmmmmmmRecept uit het boekje ‘zoete pizza’s van Lene Knudsen. 1 grote pizza met mascarpone en amarenakersen, voorbereiding 15 minuten – baktijd 15 tot 20 minuten. Of bak de pizza slechts in 4 a 5 minuten in de pizzaoven!

Preparazione:

Deeg
Rol het pizzadeeg uit of haal het uit de verpakking. Leg het deeg plat neer op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het deeg meerdere keren in met een vork, zodat het tijdens het bakken niet te veel rijst. Bestrooi de rand van de pizza met tafelsuiker.

Amandelen                                                                                                                                   Blancheer de amandelen ongeveer 5 minuten in een pan licht kokend water op middelhoog vuur. Giet de amandelen over in een kleine kom koud water en neem er dan de vliesjes af.

Garnituur                                                                                                                                                   Smeer een laagje mascarpone over de pizza uit, waarbij je een randje van 2 cm breed vrij laat. Verdeel de amarenakersen over de mascarpone. Garneer het geheel met de amandelen.

Bakken                                                                                                                                                   Bak de pizza 15 tot 20 minuten in een oven op 200°C. Draai de bakplaat minstens een keer tijdens het bakken, zodat de pizza mooi gelijkmatig gaar wordt. Neem de pizza uit de pizza uit d eoven en laat hem iets afkoelen. Schep vlak voor het serveren met een lepel het kersensap over de pizza uit.

Tip: Een klein beetje geraspte chocolade gaat heel goed samen amarenakersen.

Ingredienti:

  • 1 portie pizzadeeg
  • 5 g tafelsuiker
  • 45 g amandelen
  • 110 g mascarpone
  • 100 g amarenakersen + 3 theel. van het sap


Buon appetito!!