Pizza Tricolore

pizza_tricolorePreparazione:
Lek de tomaten en de mozzarella (van buffelmelk) voor gebruik goed uit, om te voorkomen dat de pizza klef wordt. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes. Doe de plakjes mozzarella in een vergiet en druk er voorzichtig met uw vuist op zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt. Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is, il cornicione. Verdeel de plakjes mozzarella en tomaat of fiordilatte gelijkmatig over het deeg, laat de rand (ongeveer 2 cm) vrij. Bestrooi de pizza naar smaak met verse basilicum en zout. Besprenkel hem met olijfolie en bak hem in het midden van de oven op een temperatuur van 275 graden gedurende 6 a 8 minuten. Of bak de pizza slechts in 4 a 5 minuten in de pizzaoven! Maal voor het serveren een royale hoeveelheid zwarte peper over de pizza.

Ingredienti:

  • 400 gram in plakjes gesneden mozzarella di bufala (de originele van buffelmelk) of fiordilatte (mozzarella gemaakt van koemelk)
  • 400 gram tomaten
  • basilicum
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 4 eetlepels olijfolie extravergine
  • 4 deegbollen

Buon appetito!!