Pizza Spianata Romana

mmmm!Preparazione:
Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is, il cornicione.
Smeer de pizza in met de zelfgemaakte pizza tomatensaus. Snijd de champignons in gelijke plakjes. Lek de mozzarella grondig uit. Beleg de pizza met Spianata Romana. Plaats daarover de champignons en bedek de pizza verspreid met de plakjes mozzarella. Bak hem in het midden van de oven op een temperatuur van 275 graden gedurende 10 tot 12 minuten. Of bak de pizza slechts in 4 a 5 minuten in de pizzaoven!

 

Ingredienti:

 

  • 1 deegbal
  • pizzasaus volgens recept
  • 100 gram Spianata Romana, eventueel andere salami naar keuze
  • 80 gram champignons
  • 50 gram in plakjes gesneden mozzarella di bufala (de originele van buffelmelk) of fiordilatte (mozzarella gemaakt van koemelk)
  • pizzakruiden

Buon appetito!!